Köp dig fri!

209 kr

Med ”Köp dig fri!” menas förstås inte heller att slippa undan från ansvar, utan raka motsatsen. Att vara beredd att betala det fulla priset för etiskt juste konsumtion.

Beskrivning

Kopdigfri_layout2

Saker är viktiga, spelar en roll i allas våra liv. För rättvisan i världen och för möjligheterna att leva långsiktigt i den. Vi ska inte, och kan inte, sluta tillverka och köpa saker. Däremot är det hög tid att börja bry oss om skillnaden mellan bra saker vars tillkomst och karaktär vi kan stå för och dåliga saker som bara är skräp.

De gamla, en gång förträffliga, stridsropen om ”skönhet för alla” och ”slit och släng” har förvandlats till usla deviser som ”sjukt billigt” och ”köp och släng”. Nya fungerande föreställningar behövs om vad god konsumtion och bra design kan tänkas vara i dagens globala värld. Och de behövs NU.
Det handlar då inte främst om att shoppa mindre, följa ett visst stilmässigt ideal eller att all tillverkning måste ske i Sverige. Utan om etik, transparens och debatt. Om att vi återigen måste börja efterfråga och värdera kvalitet. Med ”Köp dig fri!” menas förstås inte heller att slippa undan från ansvar, utan raka motsatsen. Att vara beredd att betala det fulla priset för etiskt juste konsumtion.

FörfattareIngrid Sommar , Susanne Helgeson 
FormgivareMats Fredrikson
ISBN978-91-7843-350-6
Antal sidor200
FormMjukband
Utgivningsdatum2012-02-20
Rek. utpris318 kr
Vikt0,52 kg
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)