”Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!” BTJ
129 kr
”Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!” BTJ
Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål wokas och strimlas i sallader, brysselkål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.
Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.
Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och – inte minst – tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och naturligtvis ett par recept på kåldolmar.
Författare | Ingar Nilsson |
---|---|
Fotograf | Charlotte Gawell |
Formgivare | Kristin Lidström |
ISBN | 978-91-7843-540-1 |
Antal sidor | 118 |
Form | Flexband |
Utgivningsdatum | 2021-03-05 |
Dimensioner | 170 X 230 mm |