Kål

129 kr

”Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!” BTJ

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till kåldolmar.

 

 

Författare: Ingar Nilsson
Fotograf: Charlotte Gawell

Beskrivning

Kal_layout

 

 

 

 

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.

Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och – inte minst – tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och naturligtvis ett par recept på kåldolmar.

FörfattareIngar Nilsson 
FotografCharlotte Gawell
FormgivareKristin Lidström
ISBN978-91-7843-540-1
Antal sidor118
FormFlexband
Utgivningsdatum2021-03-05
Dimensioner170 X 230 mm
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)