Den ultimata kålboken för hemmaodlare och matintresserade!
Kål
169 kr
Slut i lager
Slut i lager
Beskrivning
Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål wokas och strimlas i sallader, brysselkål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.
Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.
Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och – inte minst – tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och naturligtvis ett par recept på kåldolmar.
Författare | Ingar Nilsson |
---|---|
Fotograf | Charlotte Gawell |
Formgivare | Kristin Lidström |
ISBN | 978-91-7843-480-0 |
Antal sidor | 120 |
Form | Inbunden |
Utgivningsdatum | 2015-09-25 |
Rek. utpris | 254 kr |
Dimensioner | 170 X 230 mm |