Kål

169 kr

Slut i lager

Den ultimata kålboken för hemmaodlare och matintresserade!

Slut i lager

Författare: Ingar Nilsson
Fotograf: Charlotte Gawell

Beskrivning

Kal_layout

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.

Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och – inte minst – tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och naturligtvis ett par recept på kåldolmar.

FörfattareIngar Nilsson 
FotografCharlotte Gawell
FormgivareKristin Lidström
ISBN978-91-7843-480-0
Antal sidor120
FormInbunden
Utgivningsdatum2015-09-25
Rek. utpris254 kr
Dimensioner170 X 230 mm
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)