Alla hönsen hemma och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket
169 kr
Beskrivning
”Äntligen en utförlig bok om hönan och ägget, med intelligent och initierat kackel om vår viktigaste tamfågel. En fjäder i hatten för alla i flocken.” Måltidsakademins motivering till utmärkelsen Årets Måltidslitteratur i kategorin ”Livsstilslitteratur”.
”En inspirerande och personlig bok som både nybörjare och mer erfarna hönsägare har glädje av, och även den som enbart söker ny inspiration till äggrätterna hemma i köket.” Bibliotekstjänst
Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing. För två år sedan förvandlade hon barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. I trädgården bor numera sju mycket olika hönor som sprätter hela dagarna och äter matrester från familjen. De värper ägg i alla möjliga färger och storlekar som allihop hamnar i Annas kök och blir pocherade, stekta och kokta eller hamnar i läckra sallader, omeletter, pannkakor, såser och desserter. Gärna med tillsammans med annat från trädgården. Alla hönsen hemma och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.
”Höns är bra för själen!” Allt om mat
Författare | Anna Billing |
---|---|
Fotograf | Carolina Romare |
Formgivare | Jörgen Nordqvist |
ISBN | 978-91-7843-537-1 |
Antal sidor | 192 |
Form | Flexband |
Utgivningsdatum | 2021-03-05 |