Hem/Alla böcker, Kulturhistoria, Trädgård/Ulla Molin : Konsten att skapa den tidlösa trädgården

Ulla Molin : Konsten att skapa den tidlösa trädgården

359 kr

Ulla Molin är en förgrundsgestalt inom svensk trädgårdskonst. I boken Ulla Molin: Konsten att skapa den tidlösa trädgården skildras hennes liv och trädgårdarna hon har skapat. Du möter också trädgårdsprofiler som inspirerats av henne unika stil. Boken innehåller nytagna bilder, illustrationer och ritningar: allt för att inspirera läsarna att skapa trädgårdar i hennes anda.

 

Författare: Liselotte Fritz
Fotograf: Gabriella Dahlman

Beskrivning

Ulla Molin är en förgrundsgestalt inom svensk trädgårdskonst. Som redaktör spred hon sina idéer om arkitektur, inredning och trädgård. Hon verkade även i flera decennier som trädgårdsarkitekt.

Några av Ulla Molins trädgårdstankar var att sudda ut gränserna mellan ute och inne, arbeta arkitektoniskt med få växter i stora grupper och ge rum för fåglarna med ett stort fågelbad. Hon använde ofta formade vintergröna växter och valde bort gräsmattan för att i stället skapa en väv av växter i en mjuk färgskala. Detta förverkligades bland annat i hennes sista trädgård i Höganäs i nordvästra Skåne. Trädgården betraktas idag som ett mästerverk; den blev byggnadsminnesförklarad 2010 och är idag ett utflyktsmål för många trädgårdsintresserade.

I boken Ulla Molin: Konsten att skapa den tidlösa trädgården skildras hela hennes liv och livsverk och trädgårdarna hon har ritat. Du möter också trädgårdsprofiler och vänner, till exempel Heidi Palmgren och Ulf Nordfjell, som inspirerats av henne unika stil. Boken innehåller bland annat nytagna bilder, ritningar och illustrationer: allt för att inspirera läsarna att skapa trädgårdar i Ulla Molins anda!

Liselotte Fritz är journalist och har arbetat på Dagens Nyheter och Helsingborgs Dagblad. Hon har skrivit om trädgård i bland annat Lantliv, Allers trädgård och Hemträdgården. Genom sin egen tidskrift Magasinet Kullaliv, har hon belönats med Svenska Publishingpriset tre gånger. Hon är även initiativtagare till Höganäs Summer Book Festival. Liselotte Fritz har under flera år studerat Ulla Molins efterlämnade verk: artiklar, skrifter, böcker, ritningar och intervjuat personer som kände henne.

Gabriella Dahlman är fotograf och konstnär med passion för trädgård, odling och växter. Hon är bosatt i Hammenhög på Österlen och det starka trädgårdsintresset har bland annat resulterat i tre egna trädgårdsböcker: Gabriellas trädgård, Den vilda trädgården och Om grönska. Som fotograf har Gabriella haft trädgårdsmagasin och bokförlag som uppdragsgivare i snart 20 år. Även i sitt konstnärliga arbete är det växtligheten som fascinerar, både den vilda och den tuktade.

Mer information

Vikt 1 kg
FörfattareLiselotte Fritz 
FotografGabriella Dahlman
FormgivareMarja Pennanen 
ISBN9789178435586
FormInbunden