Hem/Alla böcker, Historia, Kulturhistoria/Boken om bokmässan

Boken om bokmässan

269 kr

Bok & Bibliotek i Göteborg är mässan som inga lågkonjunkturer eller illavarslande profetior om en dyster framtid för böcker biter på. År efter år slås nya besöksrekord och idag är mässan norra Europas största med över 100 000 nationella och internationella besökare. Detta är historien bakom framgångssagan.

Författare: Ulf Roosvald

Beskrivning

Bok & Bibliotek i Göteborg är mässan som inga lågkonjunkturer eller illavarslande profetior om en dyster framtid för böcker biter på. År efter år slås nya besöksrekord och idag är mässan norra Europas största med över 100 000 nationella och internationella besökare.

Allt startade i mitten av 1980-talet med ett möte mellan entreprenörerna Bertil Falck och Conny Jacobsson. Den ene var administrativ chef på biblioteket i Göteborg, den andre bibliotekschef i Hagfors. Mötet resulterade i biblioteksmässan Bibliotek 85 som noterade 5 000 bokintresserade besökare. Idag är mässan en samlingsplats som ingen förläggare eller författare med självaktning vill missa. Här möts jordnära bibliotekarier och svartklädda journalister, författare i alla genrer, små enmansförlag och stora förlagsdrakar, en aldrig sinande ström av intresserade besökare och varenda upptänklig kändis i branchen. Boken om Bokmässan som är en dokumentation av denna fantastiska framgångssaga.

FörfattareUlf Roosvald
ISBN978-91-7843-319-3
Antal sidor200
FormInbunden
Utgivningsdatum2009-09-24
Rek. utpris415 kr
Vikt1,19 kg
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag