I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar. Ett måste för varje chokladnörd!
Chokladmakarens handbok
229 kr
Beskrivning
Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten?
I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar.
I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid – och mycket mer. Ett måste för varje chokladnörd!
Författare | Gustaf Mabrouk |
---|---|
Fotograf | Bengt O. Pettersson |
Formgivare | Hans Samuelson |
ISBN | 978-91-7843-515-9 |
Antal sidor | 144 |
Form | Inbunden |
Utgivningsdatum | 2018-09-27 |
Dimensioner | 190 x 280 mm |