Hem/Nyheter – Highlights, Nyheter, Trädgård/Stilla trädgård i stormigt landskap

Stilla trädgård i stormigt landskap

269 kr

Stilla trädgård i stormigt landskap vandrar man från trädgårdsrum till trädgårdsrum, skapade efter olika teman och användningsområden. Boken berättar hur man skapar tydligt struktur i trädgården och sen fyller den med en oändlig mängd blommor, träd, häckar och grönsaker. Den är rikligt illustrerad och späckad med tips, ritningar och inspirerande berättelser från en trädgårdsexpert.

Författare: Mona Wembling
Fotograf: Lena Koller

Beskrivning

Stilla trädgård i stormigt landskap får vi följa hur en leråker förvandlas till den prunkande trädgården Erkes, fylld av trädgårdsrum skyddade från den pinande vinden.

I landskapsarkitekten Mona Wemblings trädgård Erkes vandrar man från trädgårdsrum till trädgårdsrum, skapade efter olika teman och användningsområden. Boken berättar om hur man skapar tydligt struktur i trädgården och sen fyller den med en oändlig mängd blommor, träd, häckar och grönsaker, tydligt avgränsade som olika små trädgårdar i trädgården. Här finns Kretaträdgården, trädgårdslunden, orangeriet, växthuset, kryddlandet och grönsaksodlingen. Dammrummet lockar grodor och andra trädgårdsdjur. Ängen blommar vilt, blomsterodlingen ger de vackraste buketter och i trädgårdens pottingshed kan man njuta av trädgårdens under på regniga dagar. Det och mycket mer!

Boken är rikligt illustrerad och fylld med tips, ritningar och inspirerande berättelser från en trädgårdsexpert.

FörfattareMona Wembling 
FotografLena Koller
FormgivareMarja Pennanen 
ISBN9789178435784
Antal sidor216
FormInbunden
Utgivningsdatum2023-03-31