Lisa Larson

229 kr

Boken innehåller en mängd gamla, välkända keramiska figurer samt ett stort antal av Lisa Larsons nyare alster som presenteras i bild och text.

Författare: Märta Holkers

Beskrivning

Fråga: Känd keramiker. Svar (tio bokstäver): Lisa Larson – stavat med ett s. Småländska formgivaren och keramikern Lisa Larson blev så välkänd i folkhemmet att hon till och med förekom i korsord. Nu har hon varit verksam i snart sex decennier och även hunnit göra säljsuccé i Japan!

Lisa Larson debuterade 1955 som formgivare vid Gustavsbergs porslinsfabrik, där hon bland andra arbetade med Stig Lindberg. Debutserien Lilla zoo med djur i mörkbrunt stengods följdes snart av andra keramiska figurer som de folkliga serierna ABC-flickorna och Larsons ungar, och inom några år framstod hon som en
av Sveriges mest älskade keramiker. Överallt i det svenska folkhemmet, på tv-bänkar och vardagsrumsbord, kunde man återfinna de små keramikfigurerna som idag återupptäckts av en helt ny publik.

I början av 80-talet lämnade Lisa Larson Gustavsberg för att arbeta som frilans med uppdrag för bland andra Rosenthal och Åhléns. År 1991 återvände hon som konstnärlig ledare för Keramikstudion. Drygt femtio år efter debuten har hon gjort ny succé, denna gång i Japan där hon skördar framgångar med sin godmodiga och humoristiska keramik.

Svensk och engelsk text.

FörfattareMärta Holkers 
ISBN978-91-7843-433-6
Antal sidor128
FormInbunden
Utgivningsdatum2014-09-25
Rek. utpris360 kr
Dimensioner260 x 200 mm
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)