Hem/Alla böcker, Konst/Johansson vs Zorn

Johansson vs Zorn

309 kr

Som hämnd för sin faders beundran och avund av Anders Zorn utmanar konstnären Peter Johansson nu Zorn i boken Johansson vs Zorn . Platsen är Zorns hemmaarena i Mora, Zornmuseet. Boken innehåller nytagna bilder från utställningen på Zornmuseet, Matti Östlings bilder på Peter Johansson iscensatt som Anders Zorn i olika kända självporträtt och fotografier samt texter av Sinziana Ravini, Per Svensson och Klas Östergren. Samtliga böckers omslag är handmålade av konstnären.

Beskrivning

JvsZ_layout2

”Min pappa Gunnar var utbildad kyrkomålare, något som inte gav många jobb i Sälenfjällen, där han livnärde sipå att måla sportstugor i stugbyarna. Han drömde om att renovera kyrkor och dess inventarier, men mest blev det retuscheringar av gamla allmogemöbler till turister. Pappa drömde sig bort, började bygga egna möbler som han dekorerade hejdlöst. Han målade också tavlor som liknade motiv hämtade från Bruno Liljefors och Anders Zorn och detta gav oss ibland resor till Mora för att se den riktige konstnären Zorns hem och verk.”

Vid besöken på Zornmuseet i Mora fröjdades konstnären Peter Johanssons pappa över mästarens nakenmåleri. Efter besöket vandrade han bitter över Zorns alla framgångar och över sitt eget öde tillsammans med den likaledes molokna sonen till Mora kyrka för syndernas förlåtelse. Men i familjen Johansson glömmer man inte ett nederlag. Som hämnd för faderns beundran och avund utmanas nu Anders Zorn av Peter Johansson i boken Johansson vs Zorn och utställningen med samma namn. Platsen är Zorns hemmaarena i Mora, Zornmuseet. Boken innehåller nytagna bilder från utställningen på Zornmuseet, Matti Östlings bilder på Peter Johansson iscensatt som Anders Zorn i olika kända självporträtt och fotografier samt texter av Sinziana Ravini, Per Svensson och Klas Östergren. Samtliga böckers omslag är handmålade av konstnären.

ISBN978-91-9765-831-7
Antal sidor160
FormInbunden
Utgivningsdatum2012-12-20
Rek. utpris466 kr
Vikt0,89 kg
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag