Patina

309 kr

Patina är berättelsen om ett antal personer som var med om att forma det Sverige vi lever i idag. Alla med en sak gemensamt: de befinner sig ljusår från stereotypen om gamla människor. En bok att bli på gott humör av!

”Helt ostylat och mycket personligt” Sköna Hem nr 4 2013

”Man blir varm i hjärtat” Lantliv nr 2 2013

Författare: Petter Eklund
Fotograf: Patric Johansson

Beskrivning

Patina omslag

”Det rör sig snabbt under den grå hårknuten. De 91 år som man kan räkna till märks inte. Hon levererar fakta med kraften hos en revolver, pricksäkert, roligt, sen svindlande. Med sitt magasin av levnadsår, laddar hon om i köket över Wedgwoods Napoleon Ivykoppar, skorpor och termoskannan från Svenskt Tenn.”

Prisbelönte skribenten Petter Eklund har med ödmjuk och nyfiken blick porträtterat ett antal personer som var med om att forma det Sverige vi lever i idag. Alla med en sak gemensamt: de befinner sig långt från stereotypen om gamla människor. Är de ens gamla, fast åren har gått? Vi får bland andra träffa 91-åriga Elisabeth Ralf som inte tycker om soffor, Arne Eneroth som reste genom ett Europa där gatorna översvämmades av Hitlerjugend. Fotografen och poeten Lütfi Özkök som drack te med Samuel Beckett och fotograferade hundratals författare. Möt en storsamlare, en pensionerad rektor på sin balkong i Mora och Siri och Filip Karlsson som bjuder på supergod gurka efter nästan 60 biodynamiska trädgårdsår.
Patina – Långa liv & årgångshem är berättelsen om deras liv – ofta spännande, alltid intressant, sällan vemodigt eller nostalgiskt. I fotografen Patric Johanssons många bilder får vi möta huvudpersonernas årgångshem som befinner sig långt ifrån dagens karga inredningsideal. Kulturlager. Stil. Möblemang från långa liv. Patina.

Mer information

Vikt 1.32 kg
Dimensioner 205 × 265 mm
FörfattarePetter Eklund
FotografPatric Johansson
RedaktörMarja Pennanen 
ISBN978-91-7843-376-6
Antal sidor208
FormInbunden
Utgivningsdatum2012-11-21
Rek. utpris466 kr
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)

Du gillar kanske också…