Hemmakontor

259 kr

Hemmakontor är ett tidsdokument som med värme och humor skildrar en av de mest dramatiska perioderna i modern tid. Det är också en fotografisk skildring av människans uppfinningsrikedom.

När världen i mars 2020 drabbades av en pandemi var det få som förstod vidden av vad denna skulle föra med sig. Kontor stängde ner och den digitala omställningen, som hade påbörjats flera år innan, fick sitt definitiva genombrott när allt fler tog plats i sina egna hem för att jobba.

Fotograf Daniel Nilsson porträtterar detta fenomen som kom att bli en av de största arbetslivsförändringarna på många år. Professorn som tar plats vid pingisbordet i gillestugan, läraren som balanserar datorn på kattställningen i vardagsrummet och konsulten som sköter arbetsmöten bland nallar och leksaker visar vidden av människans fantasiförmåga. Där vissa tog tillfället i akt att placera sig i det trygga pannrummet på hemmaplan, såg andra möjligheten att förverkliga drömmen om att köpa husvagn för att inreda ett kontor på hjul.

Hemmakontor är en bok som det går att bläddra sig planlöst igenom och roas för ögonblicket, men också en bok där läsaren kan ta sig tid och sjunka in för att lära sig mer om en tid då allting ställdes på ända. Bilderna från boken Hemmakontor blev utsedda till Årets vardagslivsreportage i Årets Bild 2021.

Förordet är skrivet av Henrik Ekblom Ystén, journalist och f.d. chefredaktör på fotbollsmagasinet Offside.

Författare: Daniel Nilsson
Fotograf: Daniel Nilsson

Beskrivning

Hemmakontor är ett tidsdokument som med värme och humor skildrar en av de mest dramatiska perioderna i modern tid. Det är också en fotografisk skildring av människans uppfinningsrikedom. Hemmakontor är en bok som det går att bläddra sig planlöst igenom och roas för ögonblicket, men också en bok där läsaren sjunka in för att lära sig mer om en tid då allting ställdes på ända.
FörfattareDaniel Nilsson
FotografDaniel Nilsson
ISBN978-91-7843-551-7
Antal sidor120
FormInbunden
Utgivningsdatum2021-09-01
Rek. utpris259 kr
Dimensioner220 x 280 mm