Hallon

129 kr

I Hallon finns allt du behöver veta om bäret som förgyller sommarens skogspromenader. Om hur redan romarna uppskattade hallonets effekt mot olika åkommor, om odling och nya spännande sorter som sett dagens ljus. I boken finns också en mängd recept på alltifrån sylt till den godaste hallonlikören.

Författare: Ingar Nilsson
Fotograf: Charlotte Gawell

Beskrivning

Hallon_layout

 

 

 

 

 

Hallon växer vilt i stora delar av Sverige och att plocka vildhallon är för många förknippat med sommarens skogspromenader. I boken Hallon får vi veta att bäret som har ätits av människor i tusentals år antagligen började odlas först under medeltiden. Romarna använde hallonsirap som bot mot magåkommor och att dricka ett te på hallonblad som hjälp mot diarré eller halsont är en gammal huskur som används än idag. Hallon är lättodlade och trivs i de flesta jordar. I takt med ett ökat intresse för det som är närproducerat och nyttigt har antalet hallonodlingar ökat; både med de ljuvliga, första sommarhallonen, men också med de mera exklusiva hösthallonen. Det röda hallonet är det vanligaste men det finns även gula. Genom att korsa hallon med björnbär har också nya spännande sorter sett dagens ljus. I boken finns utöver den spännande historiken och odlingsråden också klassiska recept som peach melba och drottningsylt, men även en färggrann hallonlikör, halloncurd till afternoon tea och mycket annat som smakar sommar.

 

Ingar Nilsson är journalist med mat och trädgård som inriktning. Hon är en av initiativtagarna till den årliga rabarberfestivalen i Sörmland och startade även grönsaksdistributören Ekolådan.

 

FörfattareIngar Nilsson 
FotografCharlotte Gawell
FormgivareKristin Lidström
ISBN978-91-7843-541-8
Antal sidor112
FormInbunden
Utgivningsdatum2021-03-05
Dimensioner170 x 230 mm
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)