Nils Molinder är en välbekant stjärnkrögare med flera kända restauranger i Stockholm. Här delar han med sig av sitt breda kunnande. Förutom drygt 150 recept på olika sorters fisk och skaldjur berättar han personligt om sin väg till framgång, om fiskbranschens för- och nackdelar, ger råd om rensning, hantering, förvaring och i vilken säsong de olika arterna är bäst. Recepten är både snabblagad vardagsmat och lyxiga festrätter. Beskrivningarna är lätta att följa. Fotografierna är mycket tilltalande och varierade, Charlotte Gawell har tidigare medverkat i ett flertal böcker, främst kokböcker. De inledande texterna är nedtecknade av Erik Wåhlbrink.

Innehållsförteckningen är tydlig och överskådlig. Det avslutande receptregistret är utmärkt och lätt att söka i. Fiskregistret är informativt med fiskars utseende, användningsområden, var och hur de fiskas samt engelska och latinska namn. Fisk är en välgjord och gedigen kokbok.

Recension av Fisk. Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur av Brita Elmers ur BTJ-häftet nr 24, 2018.