Kloster

159 kr

Kloster – vistelser i stilla rum ger en inblick i det dagliga klosterlivet, skildrar historien bakom varje kloster och berättar om de sedvänjor man tillämpar.

Författare: Pippi Engstedt
Fotograf: Pippi Engstedt

Beskrivning

Kloster_layout

I Sverige är traditionen att besöka kloster inte så vanlig – få vet att allmänheten ofta har tillträde till de stillsamma och vackra klostermiljöerna oavsett trosuppfattning. Det här är en guidebok om nordiska och sydeuropeiska kloster som tar emot gäster för kortare besök eller vistelser med övernattning.

Kloster – vistelser i stilla rum ger en inblick i det dagliga klosterlivet, skildrar historien bakom varje kloster och berättar om de sedvänjor man tillämpar. Vissa av dem är bara öppna för kvinnor, andra bara för män och en del har önskemål om tystnad. Variationen är stor: På Österlen finns ett modernt kloster i betong och ett annat i ett före detta hönshus. Söder om Rom finns ett kloster med egen strand och i medeltidsstaden Assisi finns ett av Birgittasystrarnas många gästhem med stor trädgård och takterrass. Vitt skilda miljöer men med en sak gemensamt: Alla erbjuder besökaren möjlighet till en avkopplande vistelse i stilla, vilsamma rum.

FörfattarePippi Engstedt
FotografPippi Engstedt
ISBN978-91-7843-272-1
Antal sidor200
FormMjukband
Utgivningsdatum2008-03-31
Vikt0,48 kg
Dimensioner170 x 208 mm
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)