Hem/Nyheter – Highlights, Alla böcker, Nyheter, Fotografi, Samhälle/Inte ens i döden får vi vila: Kriget i Ukraina

Inte ens i döden får vi vila: Kriget i Ukraina

349 kr

I boken Inte ens i döden får vi vila: Kriget i Ukraina skildras människorna och händelserna i Ukraina under denna tid av rysk krigföring. Det är starka bilder av människor som tvingats in i en blodig konflikt, och vars liv förändrats för all framtid. Här fångas ögonblick av desperation och död men vi möter också ukrainarnas obändiga motstånd mot en fiende större och starkare än de själva.

Författare: Anders Hansson
Fotograf: Anders Hansson

Beskrivning

 ”Magiska och inte sällan skrämmande svartvita bilder” Lars Wilderäng


”Inte ens i döden får vi vila.” Mannen muttrar orden när han borstar av jord från sin mammas gravsten på kyrkogården i Kramatorsk i östra Ukraina. Under ett decennium har fotografen Anders Hansson dokumenterat konflikten i Ukraina, från krigets början i april 2014 till den fullskaliga ryska invasionen i februari 2022 och det pågående kriget.

I Inte ens i döden får vi vila: Kriget i Ukraina skildras människorna och händelserna i Ukraina under denna tid av rysk krigföring. Det är starka bilder av människor som tvingats in i en blodig konflikt, och vars liv förändrats för all framtid. Här fångas ögonblick av desperation och död men vi möter också ukrainarnas obändiga motstånd mot en fiende större och starkare än de själva.

Författaren Niklas ­Orrenius inleder boken med en personlig essä om situationen i Ukraina.

Anders Hansson är prisbelönt fotograf som sedan början av 2000-talet bland annat arbetat med internationella frågor och rapporterat om flyktingars och migranters villkor runt om i världen. Han har utsetts till årets fotograf och gett ut boken Flykt i samarbete med Röda korset. Han arbetar numera på Dagens Nyheter och rapporterar kontinuerligt om både nationella och internationella händelser.

FörfattareAnders Hansson 
FotografAnders Hansson
FormgivarePatric Leo
ISBN9789178435913
Antal sidor208
FormInbunden
Utgivningsdatum2024-02-15

Ladda ner omslag