Göteborgsprofiler

399 kr

Här möter du en lång rad personer, alla med en koppling till Göteborg. Porträtten i boken skildrar personernas egenheter, med deras egna valda kläder och föremål. Du får också följa fotografen Lennart Nilsson, från den tuffa uppväxten till den första egna ateljén. Det är en väg kantad av oro och sorg men också av glädje, där det brinnande intresset för fotografi hela tiden lyser igenom.

Författare: Lennart Nilsson
Fotograf: Lennart Nilsson

Beskrivning

Göteborgsprofiler möter du en lång rad personer verksamma inom bland annat kultur, näringsliv och politik, alla med en koppling till Göteborg. Porträtten i boken skildrar personernas egenheter, med deras egna valda kläder och personliga föremål. Fotona är minimalt retuscherade för att fånga det där särskilda som utmärker den individuella människan. Bland andra medverkar Glenn Hysén, Iwar Wiklander, Mustafa Musse Mohamed, Sissela Kyle, Sven Wollter, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog och Viveca Lärn.

I boken får vi också följa fotografen Lennart Nilsson, från den tuffa uppväxten i Göteborg till yrkesskolans fotograflinje på 1960-talet vidare till den första egna ateljén och alla färgstarka människor han mött under sin resa. Det är en väg kantad av oro och sorg men också av glädje, där det brinnande intresset för fotografi hela tiden lyser igenom.

Lennart Nilsson delar också med sig av sina tankar om hur man skapar porträtt med djup och dynamik, om ljussättning och om tankeprocessen bakom bilden.

Lennart Nilsson är en prisbelönad porträttfotograf som har varit verksam i nästan 50 år. Han har tilldelats flera priser både nationellt och internationellt, däribland Årets Porträttfotograf , och har genom åren hållit i flertalet seminarier och workshops. År 1974 tog han över Göteborgs äldsta fotostudio, Ateljé Marie, där han fortfarande är verksam idag. Lennart har fotograferat flera av Sveriges viktigaste politiker, företagsledare och kulturpersonligheter.

FörfattareLennart Nilsson 
FotografLennart Nilsson
FormgivareAnna Larsson Design
ISBN9789178435883
Antal sidor192
FormInbunden
Utgivningsdatum2023-09-08
Dimensioner230 x 310 mm mm