Hem/Alla böcker, Design/Vespan, Myran, Chanel No 5

Vespan, Myran, Chanel No 5

209 kr

I Vespan, Myran, Chanel No 5 – historien bakom 30 designklassiker skildras tillkomsten av några av modern tids mest designhistoriskt intressanta föremål och dess skapare.

 

”Historien bakom … i en härlig, bläddervänlig blandning” Nordisk Interiör nr 8 2008

 

”Urvalet är inte det helt uppenbara och det är bokens finess. … Det här är verkligen design för alla.” Form nr 4 2008

Författare: Pia Nordahl Frisk, Marit Stigsdotter

Beskrivning

Vespan_layout2

Inga av människan formade ting ser ut som de gör av en slump. De är alla formgivna. Viss design faller i glömska nästan omedelbart medan annan lever kvar och fortsätter att fascinera oss år efter år.

I Vespan, Myran, Chanel No 5 – historien bakom 30 designklassiker skildras tillkomsten av några av modern tids mest designhistoriskt intressanta föremål och dess skapare. Urvalet i boken spänner över enkla bruksting som telefonen och vardagsporslinet till extrema designmöbler där formen i vissa fall har varit överordnad funktionen. Samtliga är de föremål som på ett eller annat sätt väckt författarnas nyfikenhet och speglar design som varit och än idag är kultförklarad. Pia Nordahl Frisk arbetar sedan många år tillbaka som inredningsarkitekt. Marit Stigsdotter arbetar som möbelformgivare och båda har dagligen anledning att reflektera över olika aspekter på design.

FörfattarePia Nordahl Frisk, Marit Stigsdotter
FormgivareMats Fredrikson
ISBN978-91-7843-235-6
Antal sidor202
FormInbunden
Utgivningsdatum2008-02-04
Rek. utpris339 kr
Vikt0,95 kg

Ladda ner omslag