Hem/Övrigt/Spårbyten: Bo Dockereds vägval

Spårbyten: Bo Dockereds vägval

199 kr

Bo Dockered gjorde sig känd som en stridbar bondeledare i politikens centrum. I Spårbyten: Bo Dockereds vägval berättar Bo Dockered bland annat om bakgrunden till besluten som gjorde att LRF fick en avgörande roll för att Sverige blev medlem i EU. Det är rättframma historier från maktens centrum.

Författare: Pär Fornling

Beskrivning

Bo Dockered gjorde sig känd som en stridbar bondeledare i politikens centrum. När han blev LRF-ordförande 1986 var synen på bönderna att de var motsträviga och sade nej till alla förändringar. Ett antal år senare fick LRF en avgörande roll för att Sverige blev medlem i EU. Med Bo Dockered i spetsen bejakade LRF förändringen.

I boken Spårbyten: Bo Dockereds vägval berättar Bo Dockered om bakgrunden till de avgörande besluten. Det är rättframma historier från maktens centrum. Och Bo Dockered är en god historieberättare, med öga för poänger mitt i stridens hetta. Det handlar om när en orm släpptes in i valrörelsen och bidrog till regeringsskiftet, det höga spelet om Föreningsbanken och hemliga frukostmöten för att rädda Sveriges ekonomi.

Efter LRF väntade andra uppdrag. Bo Dockered blev ordförande i Sveaskog när statens skogar var på vippen att försvinna och var ordförande för ATG under 14 händelserika år för hästsporten. Det som hela tiden drivit honom är engagemanget för landsbygden, frågor som blivit än mer angelägna under senare år. Dagens fokusering på de tre storstäderna gör honom djupt bekymrad.

Författaren Pär Fornling är journalist och fotograf med inriktning på jord, skog och kulturmiljöer. Han har ett förflutet som chefredaktör för ATL, Vi Skogsägare, Gods & Gårdar och Skogsägaren. De två senare tidningarna har han dessutom grundat. Sedan 2015 arbetar han med text och bild via Lanternin Media.

FörfattarePär Fornling
RedaktörKarin Wennergren
ISBN978-91-7843-501-2
Antal sidor176
FormMjukband
Utgivningsdatum2017-03-22
Rek. utpris199 kr
Ladda ner pressmeddelanden

Ladda ner omslag