Eget snus

149 kr

I Eget snus: tobaksodling och snusrecept för husbehov delar fotografen och odlaren Per Englund, själv inbiten snusare, personligt och inspirerande med sig av sina odlingserfarenheter, ovärderliga tips och bästa snusrecept – från första spadtaget, genom odlingssäsongen och fram till skörd och egna smaksättningar. Allt du bör veta för att aldrig mer behöva köpa ditt snus!
Författare: Per Englund
Fotograf: Per Englund

Beskrivning

Snus_layout

 

 

 

 

Författaren och fotografen Per Englund satte upp stenhårda regler för sig själv för att få börja snusa igen: inget snus om det inte var egentillverkat på tobak han odlat själv. I Eget snus tobaksodling och snusrecept för husbehov beskriver han den långa mödosamma vägen, från uppdrivning av tobaksplantor och fram till det ögonblick då han ligger på golvet, sänkt av sin första prilla på ren black mammoth. Men innan dess har han skördat, torkat, malt, förädlat och förfinat snuset till historiens mest välförtjänta pris.

Eget snus tobaksodling och snusrecept för husbehov innehåller allt du behöver veta för att du också ska bli självförsörjande på ekologiskt snus: råd och tips om odling och skörd, snusframställning, recept och smaksättning. Allt baserat på en kombination av Per Englunds egna erfarenheter och på de hundratals timmar han plöjt ner såväl i jorden som i otaliga kanaler i jakten på relevant och användbar information. Berättelsen inleds och avslutas med en drömsk bildsvit från Englunds camera obscuraexperiment: svartvita fotografier tagna med ombyggda snusdosor.

”Det går att tycka mycket om snus. Själv tycker jag det är rätt vedervärdigt. Trots detta så har jag med intresse och behållning läst Per Englunds bok Eget snus. Lättillgängligt och underhållande.” BTJ

 

FörfattarePer Englund 
FotografPer Englund
FormgivarePatric Leo
ISBN978-91-7843-538-8
Antal sidor128
FormFlexband
Utgivningsdatum2021-09-01
Rek. utpris149 kr
Dimensioner170 x 230 mm

Ladda ner omslag

Provläs (öppnas i ny flik)