Gustaf Mabrouk, konditor och chokladmakare, har levererat en bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Redan som 19-åring blev han svensk mästare i konditori och har sedan dess arbetat på restauranger världen över. Bokinnehållet är fördelat på åtta vackert illustrerade kapitel av vilka kan nämnas Kakao som handelsvara, Att göra hantverkschoklad, Att göra praliner samt Recept. Det sistnämnda avsnittet utgör bokens huvudpart där läsaren på ett enkelt och lättfattligt vis får reda på allt från tillverkning av mörk chokladsorbet via klassisk tigerkaka till chokladbräserat lammlägg med lavendel och bakad schalottenlök. Recepten är genomgående enkla att följa även för en icke särskilt köksvan person. Som avslutning finns en ordlista samt litteraturtips. Målgruppen är alla med intresse för choklad. Av Erika Storme Martinger i BTJ-häftet nr 24, 2018.