Mannerströms fisk

289 kr

Slut i lager

“Den maffiga boken innehåller över hundra recept på allt från matjessill och mannerströmming till fiskgratäng och grillad piggvar.” Icakuriren

Slut i lager

Författare: Leif Mannerström
Fotograf: Tomas Yeh

Beskrivning

 I Mannerströms fisk berättar Leif om sin stora kärlek till fisk som råvara. Den goda fisken har varit en ledstjärna genom hela hans karriär, senast manifesterad med en stjärna i Guide Michelin för restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Numera sitter fisken i högsätet på Leifs nya husmanskultrestaurang Kometen, även den i Göteborg.

I boken delar Leif frikostigt med sig av sitt kunnande. Här finns recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok. Här finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat. Dessutom sallader, soppor och smörgåspålägg. Svenska traditionella måsten och av Leif nyskapade ljuvligheter.Den här kokboken är inte menad att imponera med exklusiva och svårlagade recept. Egentligen är det ju lätt att laga till fisk. Lättförståeliga recept som är baserade på råvaror som finns i vanliga affärer, överallt. Lite finare recept när det är fest och kalas, men boken är framför allt fylld med recept på vardagsfisk. Det här är fisk för folket!

FörfattareLeif Mannerström
FotografTomas Yeh
FormgivareJörgen Nordqvist 
ISBN978-91-1-304965-6
Antal sidor254
FormInbunden
Utgivningsdatum2013-09-01
Dimensioner210 x 280 mm