Hem/Alla böcker, Mat/Fisk. Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur

Fisk. Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur

289 kr

Slut i lager

FISK. Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur av Nils Molinder innehåller hundratals recept på fisk- och skaldjursrätter, från snabblagade vardagsfavoriter till lyxigare festmat. I boken finns även tips om våra bästa matfiskar, råd om rensning och hantering av fisk. Du får också lära dig om nya arter, om fiske och hållbarhet och vad du ska tänka på när du köper fisk.

Slut i lager

Författare: Nils Molinder
Fotograf: Charlotte Gawell

Beskrivning

Fisk. Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur innehåller 150 recept på fisk- och skaldjursrätter, från snabblagade vardagsfavoriter som carbonara på rökt lax och fish n chips till lyxigare festmat som löjromspizza och hummer termidor. Utöver den omfattande receptdelen presenteras våra bästa matfiskar och skaldjur med illustrationer och fakta. Här finns förstås också råd om rensning, hantering och förvaring av fisk samt hur du lär dig att tänka i säsong. Du får också lära dig om nya arter, om fiske och hållbarhet och vad du ska tänka på när du köper fisk. Helt enkelt allt du behöver för lyckas med havets läckerheter! Boken är skapad av Nils Molinder en av våra mest namnkunniga fiskare, fiskhandlare, krögare och kockar.

Nils Molinder började arbeta med fisk och skaldjur i Östermalmshallen och utbildade sig sedan till kock och matlagare på Grand Hotel i Stockholm. Tillsammans med legendaren Bengt Wedholm har han sedan 1998 drivit Wedholms Fisk, med en stjärna i Guide Michelin. Wedholms är numera flaggskeppet i Melanders Fisk, som inkluderar ett tjugotal restauranger och sju fiskbutiker i Stockholm. Nils Molinder har även medverkat i TV4:s Kockarnas kamp.

FörfattareNils Molinder 
FotografCharlotte Gawell
FormgivarePatric Leo
ISBN978-91-7843-514-2
Antal sidor292
FormInbunden
Utgivningsdatum 2018-10-05
Dimensioner195 x 260 mm